Omdat ik het zelf altijd leuk vind om te zien hoe iemand zijn boekenkast heeft ingericht en welke boeken hij/zij in zijn boekenkast heeft staan, leek het leek mij een leuk idee om een “in de boekenkast van..” rubriek te starten. Ik heb diverse boekbloggers gevraagd of zij mee wilden doen en zij reageerden enthousiast. (Jee!) Vandaag het eerste artikel uit deze reeks. Kijk je mee?

Jessica van Reviews & Roses mag bij deze de aftrap doen. Veel leesplezier!

Van wie is deze boekenkast?

Deze boekenkast(en)/plekjes/ruimtes/etc. zijn van Jessica van de blog Reviews & Roses. 27 jaar, Medewerker PSA (personeels- en salarisadministratie, en gek op boeken, films en tv-series. Doordat wij vrij klein wonen en hierdoor zelfs opslagplek tekort komen, is er bijna geen ruimte voor boekenkasten o.i.d. Daarom staan boeken bij ons thuis overal en nergens. Zelfs bovenop de keukenkastjes! En ik heb ook een aantal boeken in een kast neergezet in de ruimte die bij ons als “zolder” fungeert, om zo in de woonkamer weer wat ruimte te krijgen. En ook bovenop een kast in de slaapkamer ben ik gaan stapelen. Haha, ja boeken staan bij mij momenteel overal, en waar kan helaas soms ook dubbele rijen (ik heb liever dat ik alles overzichtelijk kan zien). En natuurlijk ligt er ook altijd minimaal één op mijn nachtkastje. Recensie-exemplaren en nieuwe boeken stop ik nu tijdelijk in een andere kast zodat ik ze later een mooi plekje kan geven.

Hoeveel boeken heb je momenteel in je kast staan?

Ik weet niet het exacte aantal momenteel, maar ik weet wel dat het er meer dan 400 zijn, misschien zelfs wel meer dan 500.

Sorteer jij je boeken in je boekenkast of staan ze waar er maar een plekje is?

Ik probeer ze zoveel mogelijk te sorteren op uitgeverij en vervolgens per auteur, boeken van één uitgeverij hebben namelijk vaak ook mooi dezelfde hoogte. Maar wegens ruimtegebrek staan er overal en ergens wel groepjes. En wanneer er nieuwe boeken bijkomen staat het soms ook in een minder logische volgorde, totdat ik de boeken weer herindeel.

Noem je 3 favoriete boeken uit deze boekenkast en leg uit waarom?

Allereerst: hoe durf je?! Haha, nee grapje. Het is bijna onmogelijk om een favoriet boek te kiezen. Ik heb namelijk zoveel favorieten en ook nog eens in verschillende genres. Ik ben uiteindelijk gegaan voor drie boeken die ik absoluut eens zou willen herlezen. Dit zijn geen eerste delen, maar wat mij betreft de beste delen (tot nu toe) in de betreffende serie. Ik ben nou eenmaal gek op het lezen van series.

  1. Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas
  2. Vertrouw Me – Tahereh Mafi
  3. De One – Kiera Cass

Maar er zijn nog zoveel meer boeken die ik in dit rijtje zou willen zetten, allemaal op een gedeelde eerste plek.

Wat is het eerstvolgende boek dat je uit je kast wil lezen?

Oeh, echt zoveel om uit te kiezen! Ik heb nog vele recensie-exemplaren liggen, zo ben ik nu bezig in Een Miljoen Werelden Met Jou door Claudia Gray. Maar ik hoop ook snel tijd vrij te kunnen maken voor De Royals, Verleiding en Een van ons liegt door Karen M. McManus. O, en ook in IJs als Vuur door Sara Raasch. Aaah, zoveel leuke boeken!

Welk van deze boeken heb je het laatst aan je boekenkast toegevoegd?

Afgelopen weekend heb ik toevallig Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum gekocht.

En welk boek zou je nog graag aan je boekenkast toe willen voegen?

Dat is eigenlijk ook een waslijst, maar ik zou in elk geval heel graag Opstaan door Jackie van Laren willen toevoegen. Ik heb namelijk heel erg genoten van het eerste deel: Vallen. Oeh, en The Glittering Court is een boek waar ik erg naar uitkijk. Maar misschien nog wel het allermeest kijk ik uit naar de nieuwe boeken van Tahereh Mafi!

Van welke schrijver heb je de meeste boeken staan?

Ehm, ik denk momenteel van Jennifer L. Armentrout, Kiera Cass, Tahereh Mafi en Sarah J. Maas. Van Tahereh Mafi heb ik de Touching Juliette serie zowel in paperback als hardcover en Verdermeer in het Engels en Nederlands. En van Sarah J. Maas heb ik de ACOTAR serie in het Nederlands en Engels.

Hoe vaak verander je de indeling van je boekenkast?

Sowieso één keer per jaar, soms twee keer. Gewoon, omdat er nieuwe boeken bij komen.

Hoe ziet jouw ideale boekenkast er uit?

Momenteel wonen we erg klein, dus kom ik ruimte tekort voor mijn ideale boekenkast. Maar wanneer we groter wonen dan wil ik heel graag een hele wand vol met boeken. De stijl die de boekenkast moet hebben ben ik nog niet over uit. En als ik echt groots droom dan wil ik ooit een hele boekenkamer waarbij elke wand vol staat met boeken, met zo’n fijn leeshoekje in zo’n raam met uitham en veel kussens, en voor de afwisseling een hele chille leesstoel in een hoekje van de kamer. Heerlijk!

Wow zo’n heerlijke chille leesstoel klinkt fantastisch en lekkere kussens zijn natuurlijk al-tijd goed. 😉 Bedankt voor de leuke antwoorden Jessica! Ik denk dat een hoop mensen inspiratie op kunnen doen uit je verschillende boekhoekjes. <3 Dank je wel dat we in jouw boekenkast(en) mochten kijken en voor de leuke antwoorden natuurlijk!

Ken jij of ben jij een boekblogger en wil jij ook meedoen met deze rubriek? Stuur me dan even een mailtje.

Wil je niets missen? Volg mij dan via Bloglovin of Instagram. Dat zou ik heel leuk vinden. <3

4 Comments on In de boekenkast van.. #1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *