hof van mist en woede - sarah j maas recensie

Hof van mist en woede kreeg ik van mijn lieve schoonzusje (en tevens goede vriendin) voor mijn verjaardag. Zo lief! Ik wilde hem al heel erg lang lezen, maar had hem nog steeds niet gekocht. Ik heb hem (voor mijn doen) super snel uitgelezen en vandaag vertel ik je graag wat ik van het boek vind!

Hof van mist en woede gaat verder waar ‘Hof van doorns en rozen’ eindigde. Heb jij Hof van doorns en rozen nog niet gelezen? Stop dan met lezen om eventuele spoilers te voorkomen.

Samenvatting

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Wat vind ik ervan?

Nadat Feyre de vloek van Amarantha heeft verbroken en door de Edelheren van alle hoven weer tot leven is gewekt, gaat ze met Tamlin terug naar het Lentehof. Van buiten is ze een Hoge Fae, maar van binnen klopt haar mensenhart ‘gewoon’ verder. Door de gruwelen die ze onder de berg heeft moeten doorstaan, heeft ze grote moeite om het dagelijkse leven weer op te pakken. Tamlin heeft ook zo zijn problemen, want hij is enorm beschermend over Feyre sinds ze weer terug is. Hij wil niet dat haar ooit nog zoiets verschrikkelijks kan overkomen. En dan is er nog de overeenkomst met Rhysand, waardoor Feyre één week per maand mee moet naar het Nachthof. Rhysand wil Feyre leren lezen en vechten, om haar voor te bereiden op een naderende oorlog die volgens hem onoverkomelijk is.

Realistische personages

Gezien alles wat Feyre heeft meegemaakt, is het heel logisch dat ze moeite heeft om het dagelijkse leven weer op te pakken. Ze heeft onschuldigen vermoord en de gruwelijkste en meest dodelijke monsters overleefd. In het begin van het boek heeft ze dan ook last van nachtmerries, maar langzaamaan begint het gat in haar hart te helen en wordt ze, zowel mentaal als fysiek, steeds een beetje sterker. Ze maakt door het boek heen een hele mooie emotionele groei door en het maakt Feyre een zeer realistisch personage. Nieuwe personages worden verder uitgediept (sommigen inclusief interessante geschiedenis) en een aantal terugkerende personages leer je nóg beter kennen.

Fantastische Fae-wereld

Heb je het idee dat je de Fae-wereld in Hof van doorns en rozen al volledig hebt leren kennen, dan staat je een flinke verrassing te wachten. Sarah J. Maas neemt je mee naar zoveel nieuwe, prachtige en angstaanjagende plekken dat je het idee hebt dat je de wereld nu pas echt volledig kent. Ze omschrijft alles bovendien zo mooi dat je de wereld en plekken volledig voor je ziet. Wow! Ik weet wel in welk hof ik zou willen wonen.. 😉

Het maakt gegarandeerd een hoop emoties bij je los

Ik heb Hof van mist en woede gelezen met een glimlach op mijn gezicht, af en toe een hand voor mijn mond van verschrikking, hardop zitten gniffelen en zelfs wat stiekeme traantjes gelaten. Het maakt gegarandeerd een hoop emoties bij je los. Hof van Mist en Woede is echt een dikke vette aanrader en nóg beter dan deel 1. Ook al is het boek maar liefst 600 pagina’s dik, ik heb hem geen moment weg kunnen leggen en ik vond het verschrikkelijk jammer toen ik het boek uit had. Maak je borst dus maar nat, want als je aan Hof van mist en woede begint, laat het je niet meer los tot je het uit hebt!

Ik vind het leuk om van je te horen: Heb jij dit boek al gelezen? Zo ja, wat vond je ervan? Zo nee, zou je het willen lezen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *