boeken korting Blossom Books - YA boeken

Yesyesyes! Het is juni en dat betekent dat er deze maand weer een hoop nieuwe Young Adult boeken verschijnen. Zin in! Ik heb de verwachte YA boeken voor je op een rij gezet.

verwachte-ya-boeken-juni-2017-1

1. De keizersillusie – Kate Kirske

Verschijningsdatum: 1 juni 2017
Hardcover

In dit tweede deel van de reeks Vic Falls Missions komen de jonge spionnen van het SPAT, het geheime Special Abilities Team, opnieuw voor een grote uitdaging te staan. Na hun opdracht in Dubai blijven ze met heel wat vragen zitten. Op zoek naar antwoorden trekt Suravi naar Zuid-Afrika, gaat Marcus de confrontatie aan met zijn moeder en komt Victoria opnieuw oog in oog te staan met de crimineel Lech Volenski. Daarnaast wordt het SPAT, dat onder de radar van de gewone inlichtingendiensten opereert, ingeschakeld in een mysterieuze zaak die hen naar Italië brengt. Met de hulp van het hele team duiken Victoria, Delphine en Marcus onder in het kunstmilieu. Een wereld waar met gigantische bedragen gegoocheld wordt en de maffia een flinke vinger in de pap heeft.

2. The Possible – Tara Altebrando

Verschijningsdatum: 1 juni 2017
Paperback

What if …no one knows the truth about you? It’s been thirteen years since Kaylee’s infamous birth mother, Crystal, received a life sentence for killing Kaylee’s little brother in a fit of rage. Once the centre of a cult-following for her apparent telekinetic powers, nowadays nobody’s heard of Crystal. Until now, when a reporter shows up at Kaylee’s house and turns her life upside down, offering Kaylee the chance to be part of a high-profile podcast investigating claims that Crystal truly did have supernatural mind powers. But these questions lead to disturbing answers as Kaylee is forced to examine her own increasingly strange life, and make sense of certain dark and troubling coincidences …Unusual and gripping, The Possible will twist the reader round and round as it hurtles towards a sensational climax. For lovers of We Were Liars, Patrick Ness and Derren Brown.

3. Song of the current – Sarah Tolcser

Verschijningsdatum: 6 juni 2017
Paperback // Hardcover

Caroline Oresteia is destined for the river. For generations, her family has been called by the river god, who has guided their wherries on countless voyages throughout the Riverlands. At seventeen, Caro has spent years listening to the water, ready to meet her fate. But the river god hasn’t spoken her name yet—and if he hasn’t by now, there’s a chance he never will. Caro decides to take her future into her own hands when her father is arrested for refusing to transport a mysterious crate. By agreeing to deliver it in exchange for his release, Caro finds herself caught in a web of politics and lies, with dangerous pirates after the cargo—an arrogant courier with a secret—and without the river god to help her. With so much at stake, Caro must choose between the life she always wanted and the one she never could have imagined for herself. From debut author Sarah Tolcser comes an immersive and romantic fantasy set along the waterways of a magical world with a headstrong heroine determined to make her mark.

verwachte-ya-boeken-juni-2017-2

4. Fataal – Eva Burgers

Verschijningsdatum: 7 juni 2017
Hardcover

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

5. Aan boord van het spookschip – Philip Pullman

Verschijningsdatum: 7 juni 2017
Paperback

Wetenschapper Blake experimenteert met het ombuigen van tijd en verliest daarbij zijn zoon John. Sindsdien bevaart spookschip de Mary Alice de zeeën van vroeger en nu, met John aan boord. 1493, 1634, 1768; de Mary Alice is er geweest.
Dat is niet zonder gevaar, want er zijn kapers op de kust die haar tijdreisgeheim willen ontrafelen. Magnaat Carlos Dahlberg bijvoorbeeld, die alles inzet op de vernietiging van de Mary Alice. Maar wie het verleden aanvalt, zet de toekomst op het spel…

6. Te waar om mooi te zijn – Roxanne Wellens

Verschijningsdatum: 7 juni 2017
Hardcover

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt.
Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

verwachte-ya-boeken-juni-2017-3

7. De hemel kan wachten – Gideon Samson

Verschijningsdatum: 1 juni 2017
Hardcover

Dit is mijn schrijfschrift. En jij bent:

Mama: Grootste kans. Hoi mam. Als je wil mag je het wel lezen. Maar dan moet je niet te veel schrikken van alles wat erin staat. Oké? Je kunt het ook eerst aan opa geven.

Opa en/of oma: Lieve opa en oma. Jullie zijn de liefste opa en oma van de wereld.

Dokter Stuiver: Beste Lodewijk, dit is privé. U heeft uw eigen kladblok dus blijf A.U.B. met uw poten van mijn schrijfschrift af. (Dank u wel.)

Brie (of Mek): TERUGLEGGEN STOMME KRENGEN (UITROEPTEKEN)

Papa: Kleine kans, maar als het toch zo is moet je het maar aan mama of opa geven. Niet gaan lezen, pap, echt niet doen hoor. (O en ook niet aan Renate laten lezen. Dat lijkt me logisch.)

Iemand anders (die niet in het ziekenhuis werkt): Dan is het me dus gelukt. Je mag het lezen.

8. Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Saenz

Verschijningsdatum: 8 juni 2017
Hardcover

Ik wed dat je soms alle geheimen van het universum kunt lezen in iemands hand.

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die wellicht nét iets teveel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Beide zijn ze van Mexicaans-Amerikaanse afkomst en vragen ze zich af wie ze eigenlijk zijn.

Wanneer de twee elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze op het eerste gezicht lijnrecht tegenover elkaar te staan. Toch hebben ze meer gemeen dan ze vermoeden, naast het feit dat ze beiden vernoemd zijn naar oude filosofen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die levens verandert en zowel Ari als Dante laat nadenken over wie ze willen zijn.

9. Zolang je bij me blijft – Jessica Winter

Verschijningsdatum: 13 juni 2017
Paperback

‘Zolang je bij me blijft’ is het tweede deel in de nieuwe YA-serie ‘Julia en Jeremy’ van Jessica Winter. Julia’s leven is een puinhoop. Ze heeft niet alleen te maken met geweld en manipulatie maar ook met een tragisch verlies. Dapper vecht ze om haar leven weer op de rit te krijgen, maar ze komt veel obstakels tegen. Tegelijkertijd moet Jeremy zijn verleden onder ogen zien. Er komen feiten aan het licht die niet alleen zijn relatie met Julia in gevaar brengen, maar zijn hele toekomst… Julia en Jeremy groeien verder naar elkaar toe, in lief en leed. Voor de fans van Maaike & Domenico. Eerder verscheen in deze serie ‘Tot je weer ademen kunt’.

verwachte-ya-boeken-juni-2017-4

10. IJs als vuur – Sara Raasch

Verschijningsdatum: 13 juni 2017
Paperback

Sinds Winter is bevrijd van de kwaadaardige koning Angra, en Meira koningin is geworden staat ze voor nieuwe problemen en grote dilemma’s. Om haar schuld in te lossen bij de koning van Cordell, moet ze de mijnen van Winter opnieuw ontsluiten. Daarbij stuit ze op de verloren gegane kloof van magie. Ze beseft meteen dat deze ontdekking niet alleen Winter maar zelfs de hele
wereld in gevaar kan brengen. Het liefst wil ze dat de geheimen van de kloof verborgen blijven, maar dat lijkt onmogelijk met een tegenstander die maar op één ding uit is: macht…
In haar mooie poëtische schrijfstijl creëert Sara Raasch een wereld die je niet snel vergeet. Ieder detail klopt in dit originele fantasy-verhaal.

11. Brieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer

Verschijningsdatum: 14 juni 2017
Paperback

Ik zou net zo goed brieven aan de duisternis kunnen schrijven en een antwoord verwachten.

Ik weet niet eens wie je bent, maar ik heb het gevoel dat ik je begrijp.

Ik heb het gevoel dat jij mij begrijpt.

Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

12. Voorlopers – Mirjam Hildebrand

Verschijningsdatum: 15 juni 2017
Hardcover

De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?

verwachte-ya-boeken-juni-2017-5

13. Tot in de dood – Debora Elisabeth

Verschijningsdatum: 15 juni 2017
Paperback

Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en hangt het leven van Daan aan een zijden draadje.
De klap van het ongeluk heeft de deur naar de gave die Daan al jaren angstvallig verborgen houdt, opengeslagen. In een diepe slaap waaruit hij misschien niet meer zal ontwaken, krijgt hij een waarschuwing van gene zijde.

14. The smoking hourglass – Jennifer Bell

Verschijningsdatum: 15 juni 2017
Paperback

Following Ivy Sparrow’s discoveries in The Crooked Sixpence, the adventures continue in the second instalment of The Uncommoners trilogy, The Smoking Hourglass. As soon as Ivy and her brother Seb set foot back in the mysterious underground city of Lundinor, they know that something has changed …Where before there were cobbled streets, now the squares and lanes between the city’s enchanted shops are lush with spring blooms – but something dark is stirring just below the surface, and uncommon traders are uneasy. Ivy and Seb have stumbled into a plot that could condemn every uncommoner to a disastrous fate…With the help of Valian, their extraordinary friend – and some exceptional uncommon objects – can Ivy and Seb put a stop to the sinister Dirge’s plans?

15. Het lot – Jennifer E. Smith

Verschijningsdatum: 20 juni 2017
Paperback

Alice gelooft niet in geluk. Ze gelooft wel in de liefde – ze is al langere tijd verliefd op haar beste vriend Teddy. Voor zijn achttiende verjaardag koopt ze voor de grap een lottokaartje voor hem. Het blijkt bizar genoeg het winnende lot te zijn en Teddy wint 140 miljoen.
Eerst lijkt het wel een droom. Alice en Teddy hebben allebei al zo veel pech gehad in hun leven. De ouders van Alice zijn overleden toen ze nog heel klein was. Niet lang daarna verdween de vader van Teddy van het toneel, waardoor zijn moeder met een grote berg schulden achterbleef. Teddy en Alice vonden toen steun in hun vriendschap, en zijn sindsdien onafscheidelijk geweest. De enorme prijzenpot blijkt ze steeds verder uit elkaar te drijven. Na een tijdje voelt de prijs niet meer als de jackpot maar meer als een vloek

verwachte-ya-boeken-juni-2017-6

16. Winter – Marissa Meyer

Verschijningsdatum: 24 juni 2017
Hardcover

The Lunar Chronicles komen tot een spectaculair einde in het laatste deel van deze sprookjesachtige serie.
Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana.
Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen.
Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

17. Het mysterie van de eenzame vrouw – Bjorn Peeters

Verschijningsdatum: 26 juni 2017
Paperback

Kleine meisjes worden stilaan groot, en dan vooral Paulette. Flore vertrouwt haar een opdracht toe, en Paulette doet haar uiterste best om die tot een goed einde te brengen. Alleen valt dat niet mee. Gelukkig helpt Anaïs haar zus met stelen, liegen, inbreken … en eender wat kleine meisjes nog meer kunnen doen om een eenzame vrouw op te vrolijken.

18. Strijder – Julie Kagawa

Verschijningsdatum: 27 juni 2017
Paperback

Draken zouden geen emoties kennen, heeft Ember altijd geleerd. Hoe kan ze dan zo diep bedroefd zijn nadat Garrett zijn leven heeft gegeven om een verschrikkelijk verraad te ontmaskeren? Niets van wat ze ooit geloofde is waar, en ze zweert dat ze samen met rebel Riley in opstand zal komen tegen Talon, de drakendoders van St. Joris en… Dante, haar eigen broer – die op
het punt staat de grootste verschrikking aller tijden op hen af te sturen.
Met de gruwelijke wezens die ze hebben gecreëerd, staan de machthebbers van Talon klaar om de heerschappij over de wereld op te eisen. De duisternis komt steeds dichterbij. Zullen Ember en haar vrienden nog iets kunnen doen om Talon tegen te houden?

verwachte-ya-boeken-juni-2017-7

19. De verrader van de troon – Alwyn Hamilton

Verschijningsdatum: 28 juni 2017
Paperback

In De verrader van de troon, het vervolg op Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton, lees je verder over de avonturen van een stoere cowgirl. Een heerlijke, niet weg te leggen YA-fantasy. In Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton ontvluchtte cowgirl Amani met een mysterieuze vreemdeling het woestijndorp waarin ze woonde, op zoek naar vrijheid. Maar ze belandde in een strijd tegen een wrede sultan, die zijn eigen vader afslachtte en de woestijndorpen met harde hand regeert. Een onverwachte ontmoeting zet haar leven op z’n kop. Ze wordt ontvoerd en naar het paleis van de sultan gebracht. Het paleis is een wespennest van achterdocht, angst en intriges – eigenlijk de perfecte plek om te spioneren. Maar dat is niet zonder gevaren…

 

Wow dat waren ze weer. Wat een boel gave boeken zeg!

Ik vind het leuk om van je te horen: Naar welk boek of welke boeken kijk jij uit?

Liefs Eveline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *