5 young adult boeken met jonge speurders

Ben jij ook gek op speuren? Kun jij geen genoeg krijgen van detectives die moord en doodslag op moeten lossen? Dan zijn deze 5 young adult boeken helemaal geschikt voor jou. Want in deze 5 young adult boeken gaan de hoofdpersonen op onderzoek uit. En dat levert spannende gebeurtenissen op.

#1 Blackmail – Cis Meijer

Roddelkoningin Jade overlijdt en dat slaat in als een bom. Want Jade runde een beruchte podcast die niemand bij haar op school spaarde. Er waren dan ook genoeg mensen die een appeltje met haar te schillen hadden. Zou een van hen haar dood op haar geweten hebben?

Het is aan Tess om dat uit te zoeken. Als beste vriendin van Jade vindt zij namelijk een niet online gegaande podcast met onthullende informatie.

Bekijk het boek

#2 Dochter van de onderwereld – Theo-Henk Streng

Hoe is het om op te groeien als dochter van een beruchte crimineel? Nikki kan je antwoord geven op die vraag. Leuk is het niet, zeker niet als de consequenties haar op een dag inhalen. Haar vader Jaap wordt doodgeschoten en de politie lijkt niet echt haast te maken met het onderzoek.

Wie heeft haar vader vermoord? Nikki gaat zelf op onderzoek uit en komt steeds meer narigheid over haar vader te weten. Maar zal het haar ook lukken om zijn moordenaar te vinden?

Bekijk het boek

#3 Geen weg terug – Elvin Post

Tachtigduizend euro is veel geld. Zeker als je het in een tas vindt en zo mee kan nemen, zoals Eva en haar vriendinnen doen. Maar al snel begint het te knagen. Het geld was niet van hen en naast de tas met geld lagen twee lichamen.

Als een van de mannen naast het geld op school opduikt, beseft Eva dat ze een groot probleem hebben. Maar dan zijn ze eigenlijk al te laat om het terug te geven…

Bekijk het boek

Geen-weg-terug-Elvin-Post
Tachtigduizend euro is veel geld. Wat zou jij doen? Lees het in ‘Geen weg terug’ van Elvin Post.

#4 Fake trip – Margje Woordrow

De werkweek van Demi en Billy in Barcelona pakt niet uit zoals ze hadden gehoopt. Door een afschuwelijk ongeval bij de Sagrada Familia loopt de boel al snel in het water. Details van het ongeval worden verspreid via sociale media, maar net zo snel weer offline gehaald.

Wie zit er achter? En is diegene nog te stoppen. Demi en Billy duiken er bovenop.

Bekijk het boek

#5 Undercover – Eva Burgers

Amy is er getuige van dat jongens een huis beroven. Tot haar verbijstering is haar vriendje Ivar een van de daders. Ze confronteert hem hiermee en hij zegt undercover te zijn.

Amy gaat op onderzoek uit naar wat er precies is gebeurd en hoe diep Ivar in de problemen zit.

Bekijk het boek