Creepy young adult boeken voor Halloween

Oktober is de maand van Halloween. Die heerlijke tijd waarin het ’s avonds donkerder wordt en je lekker met een boek op de bank kruipt. Misschien wel een van deze creepy young adult boeken?

Een overzicht van creepy young adult boeken voor Halloween. Lees snel verder… als je durft.

Het huis zonder einde – Daniëlle Bakhuis

Mijdt het Woud van Westerdam als het donker is, zo denkt iedereen in het stadje Westerdam. Er schijnen ’s nachts vreemde en onverklaarbare zaken te gebeuren. Samira en haar vrienden krijgen met Halloween een unieke kans: een kijkje nemen in een verlaten landhuis. Hun nieuwsgierigheid wint het van hun angst. Maar ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het landhuis is, ziet dingen die er zeker niet zijn…

Lees verder

Het-huis-zonder-einde-Danielle-Bakhuis

Eclips – Stephenie Meyer

Seattle wordt geteisterd door een reeks van mysterieuze moorden. Een kwaadaardige vampier gaat door met haar zucht naar wraak en Bella wordt opnieuw omgeven door gevaar. In dit verhaal moet ze kiezen voor haar liefde voor Edward of haar vriendschap met Jacob. Haar beslissing kan leidend zijn voor een strijd tussen weerwolven en vampiers. Eng boek vol met weerwolven, vampiers en duistere machten.

Lees verder

Eclips-Stephenie-Meyer

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Het mysterieuze eiland en het verlaten weeshuis zijn de ingrediënten bij uitstek voor dit bijzondere verhaal. Jacob had altijd een bijzondere band met zijn opa, die hem bizarre verhalen vertelde. Als Jacob, na de dood van opa, naar het afgelegen eiland in Wales afreist, ontdekt hij dat de verhalen misschien helemaal niet zo verzonnen waren…

Lees verder

De-bijzondere-kinderen-van-mevrouw-Peregrine-Ransom-Riggs-1

Het laatste licht – Jen Minkman

Dit verhaal speelt zich af rondom Halloween en wicca: een mooie en creepy combinatie. Moira helpt haar zus en broer tijdens een ritueel, maar verwacht niet dat de bezwering zal werken. Dan komen ze in een mysterieus landschap terecht en blijkt toch echt dat ze krachten heeft… Tijdens haar trance komt Moira oog in oog te staan met een geheimzinnige vreemdeling. Haar droomwereld wordt echter en echter. Als ze ook tegen monsters en engelen moet vechten, beseft ze dat ze verliefd is geworden op een jongen… die eigenlijk niet bestaat.

Lees verder

Het-laatste-licht-Jen-Minkman

Escape Room 2.0 – Maren Stoffels

Nordin wordt uitgenodigd voor een nieuwe escape room en hij neemt zijn beste vriendin Zora mee. Maar eenmaal binnen blijkt dat ze met een team moeten wisselen en speelt hij ineens tegen zijn vriendin. Wat doe je als je beste vriend plots je grootste vijand wordt? Hoe ver zou je gaan om te winnen? Een spannend boek van Maren Stoffels over vier tieners en een levensgevaarlijke escape room.

Lees verder

Escape-room-2.0-Maren-Stoffels