De ziener van Wilgenhoven – Daniel Warmoeskerken

Young adult boek vol fantasy van Daniel Warmoeskerken over het gehucht Wilgenhoven. Hier leven mensen en wezen vredig samen. Tot er een serieus gevaar begint te dreigen. Lukt het Avalons Gilde om haar bewoners te beschermen?

Flaptekst

In Wilgenhoven leven wezens en mensen vredig samen, onder bescherming van de ziener en het magische Avalons Gilde.
Merel wordt ooit de volgende ziener, maar leidt tot die tijd een normaal leven. Op school valt ze direct voor Col, een nieuwe leerling die met iedereen contact legt, behalve met haar. Waarom tonen Merels zienersogen zijn ware aard niet en met welk doel is hij naar Wilgenhoven verhuisd?

Avalons Gilde zorgt ervoor dat de bijzondere bewoners er als mensen uitzien. Pecu wordt door zijn vader, de leider van het gilde, opgeleid om tot Avalon toe te treden. Wanneer iemand een krachtig, magisch voorwerp uit hun ondergrondse bibliotheek steelt, probeert hij met Merel de waarheid te achterhalen. Steeds meer twijfelt Pecu over zijn rol in het dorp en over zijn toekomst. Tijd om na te denken, krijgt hij nauwelijks. Er dreigt gevaar. Hij kan zijn vader, het gilde en zijn vrienden onmogelijk in de steek laten.

Lees ook: De zwaan en de lier

Leave a Reply