Geen weg terug – Elvin Post

Heerlijk spannend verhaal van Elvin Post, die al vele thrillers voor volwassenen op zijn naam heeft staan. In het verhaal maken we kennis met vier vriendinnen. Na een schoolfeest vinden ze en tas met geld, naast een auto waar zojuist iets bloederigs heeft plaatsgevonden. Hoewel Anna twijfelt of een van de mannen nog leeft, grist Fleur het geld mee. Onder het mom van “We kunnen het beter zelf houden dan aan de politie geven” verdelen de meiden maar liefst 80.000 euro. Maar dat begint aan Anna te knagen. Helemaal wanneer de man bij de auto opduikt en op zoek is naar het geld.

In het verhaal lees je vanuit het perspectief van verschillende meisjes. Op een gegeven moment hoop je dat de dominante Fleur eens goed op haar plek wordt gezet en dat Anne en Eva het samen op durven te nemen tegen deze prinses. Je leeft dus erg mee, maar zit ook op het puntje van je stoel. Erg goed gedaan van Elvin Post.

Flaptekst

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Een spannende jeugdthriller van bekroond auteur Elvin Post.

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim middenin de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed. Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen…

Trailer

Leave a Reply