Hallo met Sam – Dustin Thao

Wat heeft dit verhaal mij een boek kippenvel bezorgd. Julie heeft het helemaal bedacht. Ze gaat samenwonen met haar vriend Sam in de stad en een gelukkig leven leiden. Ze kijkt zelfs uit naar de verre reis die de gaan maken naar Japan. Maar dan sterft Sam. Julie is stuk van verdriet en om haar verdriet te verwerken belt ze de voicemail van Sam. Maar die neemt ineens de telefoon op en daarmee krijgt Julie een kans om nog eenmaal echt afscheid van hem te nemen.

De kwetsbaarheid en de tragiek van dit verhaal raakten mij heel diep. Het karakter van Julie is sterk opgeschreven en je voelt met haar mee. Moeilijk weg te leggen en moeilijk droog te houden.

Hallo met Sam, Dustin Thao
Cover “Hallo met Sam” van Dustin Thao

Flaptekst

De zeventienjarige Julie heeft haar toekomst helemaal uitgestippeld: ze gaat verhuizen naar de stad, samenwonen met haar vriend Sam, studeren aan de universiteit, een zomer doorbrengen in Japan… Maar dan sterft Sam. Waardoor alles verandert. Julie is diepbedroefd en doet er alles aan om hem en de tragische manier waarop hij stierf te vergeten. Maar een boodschap die Sam achterliet in haar jaarboek roept herinneringen op. Omdat ze zijn stem nog een keer wil horen, belt Julie Sams telefoon om naar zijn voicemail te luisteren. Sam neemt op.

Julie krijgt een tweede kans om afscheid van hem te nemen. Het horen van zijn stem zorgt ervoor dat ze opnieuw verliefd wordt en en met elk telefoontje is het moeilijker hem los te laten.

Leave a Reply