Ik ken jouw geheim – Daphne Benedis-Grab

“Ik ken jouw geheim. Doe wat ik zeg, anders vertel ik het aan iedereen.”

Een berichtje van die strekking bereikt Owen, Gemma, Ally en Todd. Zij zitten op dezelfde school, in de brugklas, maar kennen elkaar nog niet.

Ze schikken zich naar de afperser en doen wat die vraagt. Maar de opdrachten van de afperser worden steeds heftiger en heviger en gaan elk voorstellingsvermogen te buiten.

Op een gegeven moment vinden ze elkaar. Kunnen ze de krachten bundelen en samen de afperser een halt toeroepen én zorgen dat hun geheimen een geheim blijven?

Krachtig boek van Daphne Benedis-Grab over groepsdruk, sociale media, afpersing en de onzekerheid die veel jongeren ongetwijfeld zullen kennen. Het is een adembenemend boek. Wat vooral indruk op me heeft gemaakt is de mate van gemeenheid waarin de afperser de vier naar zijn/ haar pijpen laat dansen.

Daphne Benedis-Grab is een Amerikaanse auteur. Ze woont met haar gezin in New York en werkt daar – naast dat ze schrijfster is – in de bibliotheek van een school. Ze schrijft bij voorkeur boeken voor young adults en “Ik ken jou geheim” is het eerste boek dat van haar in het Nederlands vertaald is.

Ik ken jouw geheim - Daphne Benedis-Grab
Cover van “Ik ken jouw geheim” van Daphne Benedis-Grab

Flaptekst

Ik ken jouw geheim is een spannende thriller voor meisjes en jongens vanaf 11 jaar, geschreven door Daphne Benedis-Grab.
Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim.
Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd – brugklassers die elkaar nauwelijks kennen – op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt.
Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?

Leave a Reply