Semper Sol – Marloes Morshuis

Na Quotum is er Semper Sol van Marloes Morshuis. De aarde is nog altijd tevol en de Euro-Unie heeft een slimme truc bedacht: slinkers.

Flaptekst

De aarde is te vol. Om oorlog te voorkomen heeft de Wereldraad een quotum ingesteld: een maximum aantal inwoners per land. Er moeten mensen weg.

De Euro-Unie heeft een slimme truc bedacht om zonder bloedvergieten het quotum te halen: slinkers. Mensen in de slinkstand mogen maar zo weinig dat ze slechts voor de helft meetellen. Het leven van een slinker is zwaar, maar wie zich aan alle regels houdt, overleeft het quotum wel.

Hoewel… In Quotum werd al pijnlijk duidelijk dat ook in de Euro-Unie niemand zijn leven zeker is. En in Semper Sol ondervinden Axel, Tommy en Suny dat de Angeli Terrae, de sinistere aardengelen die achter het quotum zitten, nog lang niet verslagen zijn. Integendeel. Angeli-marionet president Foxen laat een ijskoude wind door Europa waaien. Zelf ziet Foxen de toekomst van de Euro-Unie zonnig in, maar Axel, Tommy en Sunny weten dat er niet veel goeds in de schaduwen schuilt. Ze gaan tot het uiterste om de plannen van Foxen en de Angeli Terrae te dwarsbomen, maar het is moeilijk vechten als je niet weet wie je vrienden zijn – en wie je vijanden.