Undercover – Eva Burgers

Amy is tot over haar oren verliefd op Ivar, een beetje een foute jongen die nu op het goede pad probeert te blijven. Als Amy na haar werk in het restaurant van Carlo naar huis fietst, wordt ze bijna geschept door een wit busje. Even later ziet ze dat busje voor een huis in haar straat staan. Een groepje jongens rent het huis uit en tot haar schrik ziet ze ook Ivar. Dan blijkt in het huis advocaat Peter vermoord te zijn.

Amy weet zich geen raad met de situatie. Ze confronteert Ivar, maar die zegt “undercover” te zijn. Spreekt hij de waarheid of is dit een smoes om de vreselijke waarheid te verdoezelen?

Eva Burgers is een schrijfster van spannende young adult thrillers en “Undercover” is een van de bekendste boeken die zij schreef. Het verhaal gaat over Amy die in een loyaliteitsspagaat komt te zitten. Moet ze haar vriendje geloven of doen wat goed voelt? Dat gegeven wordt in het verhaal verder uitgediept. Het verhaal is spannend van toon, goed te volgen en bevat een verrassend einde.

Eva Burgers - Undercover
Cover van “Undercover” door Eva Burgers

Flaptekst

Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze een groepje jongens een woning binnengaan. Ze besteedt er weinig aandacht aan, tot ze hoort dat er in dat huis een overval is gepleegd, waarbij een man om het leven is gekomen. Ze staat voor een lastige keuze. Ze weet wie dit op hun geweten hebben, maar kan niks bewijzen. Amy besluit om zelf op onderzoek uit te gaan door contact te leggen met een van de daders. Haar vrienden Boris en Sophie vinden dit geen goed idee en zien hoe Amy steeds meer toetrekt naar deze Ivar. Ze denken dat Amy gevaar loopt en stappen naar de politie, iets wat Ivar niet ontgaat. Ze moe¬ten vluchten en ondertussen raakt ook Amy steeds meer in de knel. Hoe moeten ze een moordenaar ontmaskeren als ze hun eigen levens niet zeker zijn?

Leave a Reply