Zolang de citroenbomen bloeien – Zoulfa Katouh

Salma Kassab was erbij toen de revolutie en oorlog in Syrië begonnen. Haar leven veranderde van de ene op de andere dag. Ze wil weg uit Syrië, maar ook blijven vechten voor de vrijheid van haar land. Zolang de ctiroenbomen bloeien is een heftig relaas over de oorlog in Syrië.

Flaptekst

Salama Kassab was een farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar huis. Ze had een leven als iedere andere tiener. Nu is ze vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, om de gewonden te helpen die dagelijks binnenstromen. Ze wil weg uit deze oorlog, weg van de ellende en verschrikkingen, de nachtmerries. Maar ze wil ook blijven, om te vechten voor een vrij Syrië.
Zolang de citroenbomen bloeien is een hartverscheurend verhaal over de verwoestende Syrische burgeroorlog – de bombardementen, de sluipschutters en de gifgasaanvallen – maar herinnert de lezer ook aan de tijd voor de oorlog – de bloeiende citroenbomen, de vrolijkheid, de geuren en kleuren. Dit boek schiet van wanhoop naar geluk en van geluk weer naar verdriet. Zelfs tussen de brokstukken van de oorlog kunnen hoop en liefde bestaan.

Leave a Reply